Kirjallisuudentutkimus

Topias Tanskanen

« Takaisin luetteloon Topias Tanskanen Organisaatio: Åbo Akademi Nimeke ja/tai oppiarvo: TT SähköpostiKotisivu ORCID-profiili Asiantuntemus:KääntäjäKirjallisuudentutkimusTutkijaUskontojen tutkimus ja teologiaAvainsanat:EtiopiaRaamatun reseptio- ja tulkintahistoriaseemiläiset kieletsyyrialainen kristinuskoVanha testamenttivarhainen juutalaisuusvarhainen kristinusko Päivitetty 2:31 pm, 27 helmikuun, 2024 Esittely Olen Vanhan testamentin eksegetiikan eli selitysopin tohtori. Erityisalaani on varhaisjuutalainen ja -kristillinen Vanhan testamentin reseptiohistoria. Väitöskirjani (2023) tein 2. vs. eKr. kirjoitetusta […]

Topias Tanskanen Read More »

Tomi Ferm

Olen myöhäisantiikin kristillisen ja ei-kristillisen teologian ja filosofian kehityksestä ja vuorovaikutuksesta kiinnostunut väitöskirjatutkija. Käynnissä oleva väitöskirjaprojektini käsittelee Athanasioksen luomisen teologiaa ja kosmologiaa sekä näiden merkitystä hänen käsitykselleen pelastuksesta ja jumalallistumisesta.

Tomi Ferm Read More »

Lassi Jakola

Olen kiinnostunut laaja-alaisesti antiikin Kreikan aatemaailmasta ja sen perinnöstä sekä Kreikan kielestä ja sen historiasta. Minulla on tieteellinen koulutus sekä filosofiassa (VTT) että Kreikan kielessä ja kirjallisuudessa (FM). Tutkimusalojani ovat antiikin filosofia, erityisesti nk. sofistinen liike, Aristoteles ja filosofisten käsitteiden historia antiikin lähteissä, sekä modernin filosofian puolella Wittgensteinin ja G.H. von Wrightin ajattelu. Elokuusta 2023 lähtien toimin Suomen Ateenan-instituutin tutkijaopettajana.

Lassi Jakola Read More »

Jasmin Lukkari

Teen parhaillaan post doc -tutkimusta vierailevana tutkijana Kölnin yliopiston muinaishistorian laitoksella. Tutkimuksessani keskityn historiallisiin narratiiveihin, kulttuuri-identiteetteihin, ja toiseuden diskursseihin antiikissa. Olen myös kiinnostunut kulttuurisista jatkuvuuksista ja muutoksista pitkän ajan kuluessa erityisesti antiikista keskiajalle.

Jasmin Lukkari Read More »

Jamie Vesterinen

Aloitin väitöskirjatutkimuksen työsuhteessa Helsingin yliopiston Historian ja kulttuuriperinnön tohtoriohjelmassa v. 2021. Tutkimusaiheeni ovat unikuvaukset antiikin historiankirjoituksessa ja elämäkertakirjallisuudessa.

Jamie Vesterinen Read More »

Antti Lampinen

Olen antiikin historian ja kirjallisuuden tutkija, jonka kiinnostus kohdistuu etenkin antiikin historiankirjoitukseen ja etnografiseen kirjoittamiseen, kulttuurikontakteihin ja stereotyyppeihin antiikin ajattelussa, antiikin maailmankuvien rakentumiseen ja niiden jälkivaikutukseen, sekä hellenistisen ja roomalaisajan historiaan.

Antti Lampinen Read More »