Opiskelu

Lukioissa ja yläkouluissa tarjotaan antiikin kieliin, kulttuureihin ja historiaan liittyvää opetusta. Tältä sivulta löydät tietoa muun muassa latinan, muinaiskreikan ja antiikin historian kursseista eri kouluissa.

Antiikin kulttuureja voi opiskella yliopistoissa monella tieteenalalla esimerkiksi kielten, historian ja arkeologian tutkinto-ohjelmissa. Tutustu koulutustarjontaan tämän sivun lisäksi Opintopolussa, josta löydät ajantasaisimmat tiedot.

Suomen Ateenan, Rooman ja Lähi-idän instituutit järjestävät säännöllisesti kursseja, joilla perehdytään antiikin historiaan, kieliin, yhteiskuntiin ja materiaaliseen kulttuuriin. Kursseja tarjotaan erityisesti perustutkinto-opiskelijoille ja opettajille, mutta instituutit järjestävät myös muita kursseja. Kursseista tiedotetaan instituuttien verkkosivuilla.

Antiikin kulttuureihin liittyvää tohtorikoulutusta tarjotaan useissa yliopistoissa ja monilla eri tieteenaloilla kuten kieltentutkimuksessa, historiassa, arkeologiassa, taidehistoriassa ja teologiassa. Koulutustarjonta riippuu kunkin yliopiston tutkimuksellisista painotuksista ja mahdollisuuksista tarjota asiantuntevaa ohjausta.