Haku Suomen Ateenan-instituutin johdantokurssille syksyllä 2024

Uutisen lähde: linkki.

”Suomen Ateenan-instituutti järjestää 16.9.‒20.10.2024 ensisijaisesti perus- ja aineopintoja suorittaville opiskelijoille tarkoitetun johdantokurssin Kreikan tutkimukseen ja itäisen Välimeren historiaan ja nykypäivään. Monitieteinen kurssi on tarkoitettu esimerkiksi arkeologian, historian, klassillisen filologian, arkkitehtuurin, filosofian ja taiteentutkimuksen opiskelijoille.

Kurssin aikana tutustutaan laajasti antiikin aineelliseen kulttuuriin, kreikkalaiseen aate- ja kulttuurihistoriaan sekä antiikintutkimuksen lähteisiin ja metodeihin. Opetus tapahtuu pääasiallisesti arkeologisilla alueilla ja museoissa eri puolilla Kreikkaa. Kurssiohjelmaan kuuluu myös asiantuntijaluentoja. Jokainen kurssille hyväksytty opiskelija kirjoittaa kurssipäiväkirjan tai muun kirjallisen työn ja pitää kurssilla 2 kohde-esittelyä tai alustusta. Kurssin lopuksi järjestetään myös kirjallinen koe. Kävelyä ja ajomatkoja kurssilla tulee runsaasti. Sää syyskuussa voi olla vielä kuuma, ja kurssiin kuuluu muutamia laivamatkoja saarille.

Kurssille valitaan 7 osanottajaa. Suomen Ateenan-instituutin säätiö myöntää kullekin osanottajalle 650 euron stipendin matka- ja oleskelukuluihin. Majoitus ja ekskursiot ovat kurssilaisille ilmaisia, kuten myös osa ruokailuista (pitkinä ekskursiopäivinä opiskelijoille tarjotaan joko lounas tai illallinen). Kohteille ja museoihin ryhmä pääsee maksutta. Kurssi vastaa noin 10 opintopisteen opintosuoritusta. Sen korvaavuus on varmistettava omalla laitoksella. Opiskelijoille toimitetaan kurssin lopuksi kirjallinen kurssitodistus.

Kurssille haetaan täyttämällä sähköinen hakemuslomake (linkki hakemukseen) tiistaihin 30.4.2024 puoliyöhön mennessä (hakemukseen löytyy linkki myös instituutin www-sivuilla, osoitteessa: www.finninstitute.gr). Instituutin järjestämien aiempien kurssien ohjelmia voi tarkastella osoitteessa www.finninstitute.gr/opetus/#antiikkijohdanto.

Lisätietoja kurssista antavat Suomen Ateenan-instituutin säätiön asiamies FL Tiina Purola (saatio(at)finninstitute.gr, +358 50 434 5523) ja Suomen Ateenan-instituutin tutkijaopettaja VTT Lassi Jakola (jakola(at)finninstitute.gr, +30 697 889 5302).”