Haku arkeologisille kaivauksille Italiaan syyskuussa 2024

Uutisen lähde: linkki.

Suomen Rooman-instituutilla on haettavana kuusi paikkaa klassillisen arkeologian ja antiikintutkimuksen tai historiatieteiden opiskelijoille ja nuorille tutkijoille Castrum Novumin (Santa Marinella) arkeologisille kaivauksille Italiaan 2.-27. syyskuuta 2024. Osa paikoista on tarkoitettu jo jonkin verran arkeologista kenttäkokemusta omaaville ja osa opiskelijoille, joilla ei ole aiempaa kaivauskokemusta klassillisella maaperällä. Aikaisempina vuosina kaivauksille osallistuneet voivat hakea myös tässä haussa.

Instituutti maksaa valituille 1000 euron suuruisen Simo Örmä -stipendin matka- ja elinkustannuksia varten sekä huolehtii majoituksesta.

Kaivauksille haetaan sähköisellä hakulomakkeella.

Hakuaika päättyy 7.4. klo 23.59 Suomen aikaa.

Hakemuksessa pyydetään perustelemaan kaivauksille hakeutuminen omien opintojen kannalta, kertomaan antiikkiin ja klassilliseen arkeologiaan liittyvistä kiinnostuksen kohteista ja opistosuorituksista sekä mahdollisesta arkeologisesta erityisosaamisesta (materiaalituntemus, kartanpiirto, 3D-mallinnus tms).

Lisätietoja kaivauksista antaa instituutin johtaja Ria Berg (berg@irfrome.org).

Castrum Novumin roomalaista merikoloniaa n. 60 km Roomasta pohjoiseen on kaivanut vuodesta 2010 alkaen Museo Civico di Santa Marinella ”Museo del Mare e della Navigazione Antica” yhteistyössä useiden italialaisten ja ulkomaalaisten arkeologisten laitosten kanssa. Projektin tieteellinen johtaja on Dr. Flavio Enei.