Arkeologia ja arkkitehtuuri

Tuuli Kasso

« Takaisin luetteloon Tuuli Kasso Organisaatio: Ny Carlsberg Glyptotek Nimeke ja/tai oppiarvo: FT, postdoc-tutkija SähköpostiKotisivu ORCID-profiili Asiantuntemus:Arkeologia ja arkkitehtuuriEsinekulttuuri ja taideTutkijaOpinnäytetöiden ohjausOn valmis toimimaan ohjaajana väitöskirjoissa tai alemmissa opinnäytetöissäAvainsanat:antiikin polykromiaesinetutkimusklassillinen arkeologialuonnontieteellinen arkeologiamateriaalinen kulttuuri Päivitetty 4:35 pm, 21 huhtikuun, 2024 Esittely Monitieteinen kulttuuriperinnön tutkija. Luonnontieteelliset metodit ovat keskeinen osa tutkimustani. Lähimpiä kiinnostuksen kohteitani ovat materiaalitutkimus, antiikin […]

Tuuli Kasso Read More »

Anna-Maria Wilskman

Väitöskirjassani tutkin roomalaisia nuoria virkamiehiä ja näiden tapaa hyödyntää materiaalista kulttuuria. Olen opettanut Helsingin yliopistossa antiikin kulttuurin opintokokonaisuudessa useita antiikin materiaalisen kulttuuriin liittyviä kursseja. Opetuksessani hyödynnän Tiedemuseo Liekin kreikkalais-roomalaista esinekokoelmaa ja pyrin myös kehittämään kokoelmien hyödynnettävyyttä opetuksessa yhdessä Liekin kanssa.

Anna-Maria Wilskman Read More »

Laura Nissin

Nykyinen tutkimushankkeeni keskittyy antiikin aistiympäristöjen tutkimukseen. Aistimiseen vaikuttavat biologian ohella erilaiset kulttuuriset tekijät, ja näitä on aistihistoriassa alettu selvittää viime aikoina. Oma työni keskittyy ikävinä koettujen aistimusten tutkimiseen. Yhdistelen tutkimuksessani latinankielistä kirjallisuutta sekä arkeologista aineistoa. Olen myös opetanut latinaa teologeille ja Rooman topografiaa antiikintutkijoille. Etenkin antiikin asuminen ja kaupunkielämä ovat kiinnostukseni sekä asiantuntemukseni keskiössä.

Laura Nissin Read More »