Asiantuntijapankki

Asiantuntijapankkiin tullaan kokoamaan suomalaisten tai Suomessa toimivien antiikin asiantuntijoiden kuten tutkijoiden, kääntäjien, ja opettajien esittelyjä ja yhteystietoja. Asiantuntijapankin tarkoituksena on tuoda yhteen eri alojen antiikin asiantuntijat, antiikista kiinnostuneet opiskelijat ja aloittelevat väitöskirjatutkijat ja median edustajat. Antiikin asiantuntijoita, jotka haluavat tietonsa asiantuntijapankkiin, pyydetään itse ilmoittamaan omat tietonsa tällä lomakkeella. Levitämme kutsua myös sähköpostilistoilla ja sosiaalisessa mediassa.

Löytyneitä asiantuntijoita: 3
Jakola, Lassi
Jakola, Lassi
VTT, tutkijaopettaja
Olen kiinnostunut laaja-alaisesti antiikin Kreikan aatemaailmasta ja sen perinnöstä sekä Kreikan kielestä ja sen historiasta. Minulla on tieteellinen koulutus sekä filosofiassa (VTT) että Kreikan kielessä ja kirjallisuudessa (FM). Tutkimusalojani ovat antiikin filosofia, erityisesti nk. sofistinen liike, Aristoteles ja filosofisten käsitteiden historia antiikin lähteissä, sekä modernin filosofian puolella Wittgensteinin ja G.H. von Wrightin ajattelu. Elokuusta 2023 lähtien toimin Suomen Ateenan-instituutin tutkijaopettajana.
Seppälä, Serafim
Seppälä, Serafim
FT, systemaattisen teologian ja patristiikan professori

Tutkimusalueet ja kiinnostuksen kohteet: varhainen syyriankielinen teologia; elämänfilosofiset kysymykset varhaiskristillisessä kirjallisuudessa; kreikan- ja syyriankielinen askeettinen kirjallisuus ja mystiikan teologia (300-600); bysanttilainen estetiikka; bysanttilainen mariologia; angelologia; Jerusalemin idea juutalaisuudessa, kristinuskossa ja islamissa; islamin ja kristinuskon kohtaaminen Lähi-idässä (600-800); juutalainen post-holocaust -teologia; keskiajan juutalainen angelologia; Armenian kansanmurhan kulttuurillinen perintö.