Asiantuntijapankki
Asiantuntijapankkiin kootaan suomalaisten tai Suomessa toimivien antiikin asiantuntijoiden kuten tutkijoiden, kääntäjien, ja opettajien esittelyjä ja yhteystietoja. Asiantuntijapankin tarkoituksena on tuoda yhteen eri alojen antiikin asiantuntijat, antiikista kiinnostuneet opiskelijat ja aloittelevat väitöskirjatutkijat ja median edustajat. Antiikin asiantuntijoita, jotka haluavat tietonsa asiantuntijapankkiin, pyydetään itse ilmoittamaan omat tietonsa tällä lomakkeella. Levitämme kutsua säännöllisesti myös sähköpostilistoilla ja sosiaalisessa mediassa.
Hohti, Paavo
Omimpia tutkimusalojani ovat historiankirjoitus ja retoriikka. Suomentajana olen kääntänyt filosofisia, tieteellisiä ja historiallisia tekstejä.
Kallela, Maija-Leena
Kaski, Liisa
Tutkin eläimen käsitteen syntyä kreikassa. Olen kiinnostunut kirjoitustaidon vaikutuksista kieleen ja ajatteluun sekä perityistä tavoistamme kielellistää ihmisen suhdetta eläimyyteen, muihin eläimiin ja elämismaailmaansa. Kirjoitan tietokirjoja ja suomennan kreikkalaista runoutta ja filosofiaa.
Kivistö, Sari
Oikarinen, Antti T.
Puputti, Taneli
Rissanen, Veli-Matti
Olen tutkija Turun yliopiston klassillisten kielten oppiaineissa sekä latinankielisen kirjallisuuden suomentaja. Ciceron teosten lisäksi olen suomentanut mm. Turun Akatemian tekstejä. Vastaan lääketieteellisen latinan opetuksesta Turun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa ja toimin latinan opettajana myös Turun työväenopistossa. Erityisiä kiinnostuksenkohteitani ovat antiikin kirjeenkirjoitus, Ciceron kirjeet ja filosofiset teokset sekä Ciceron jälkivaikutus.
Salmenkivi, Erja
Väittelin Kreikan kielen ja kirjallisuuden oppiaineessa Helsingin yliopistossa, ja olen laajasti kiinnostunut Egyptin myöhäiskauden kulttuurista. Olen tutkinut myöhäisen hellenistisen Egyptin hallintoa kreikankielisten papyrusten pohjalta.
Seppälä, Serafim
Tutkimusalueet ja kiinnostuksen kohteet: varhainen syyriankielinen teologia; elämänfilosofiset kysymykset varhaiskristillisessä kirjallisuudessa; kreikan- ja syyriankielinen askeettinen kirjallisuus ja mystiikan teologia (300-600); bysanttilainen estetiikka; bysanttilainen mariologia; angelologia; Jerusalemin idea juutalaisuudessa, kristinuskossa ja islamissa; islamin ja kristinuskon kohtaaminen Lähi-idässä (600-800); juutalainen post-holocaust -teologia; keskiajan juutalainen angelologia; Armenian kansanmurhan kulttuurillinen perintö.