Asiantuntijapankki

Asiantuntijapankkiin tullaan kokoamaan suomalaisten tai Suomessa toimivien antiikin asiantuntijoiden kuten tutkijoiden, kääntäjien, ja opettajien esittelyjä ja yhteystietoja. Asiantuntijapankin tarkoituksena on tuoda yhteen eri alojen antiikin asiantuntijat, antiikista kiinnostuneet opiskelijat ja aloittelevat väitöskirjatutkijat ja median edustajat. Antiikin asiantuntijoita, jotka haluavat tietonsa asiantuntijapankkiin, pyydetään itse ilmoittamaan omat tietonsa tällä lomakkeella. Levitämme kutsua myös sähköpostilistoilla ja sosiaalisessa mediassa.

Löytyneitä asiantuntijoita: 6
Karivieri, Arja
Karivieri, Arja
Klassillisen arkeologian dosentti, Antiikin kulttuurin ja yhteiskuntaelämän professori

Tutkimusaiheet: Ateenan topografia, roomalainen arkkitehtuuri ja maalaustaide, Ostian ja Pompejin arkeologia ja historia, kreikkalaiset ja roomalaiset öljylamput, veistostaide, mosaiikit, roomalainen keramiikka, keisari Hadrianuksen kulttuuripolitiikka, varhaiskristillinen kirkkoarkkitehtuuri, myöhäisantiikin kulttuurinmuutos, roomalaisen yhteiskunnan muutosprosessit.

Keltanen, Minerva
Keltanen, Minerva
FT, näyttelypäällikkö

Olen tutkinut Rooman adoptiokeisareiden puolisoiden roolia valtion propagandassa sekä Pompejin eroottisia seinämaalauksia. Varhaismoderniin aikakauteen liittyvässä väitöskirjassani monet ajan käsitykset (mm. suhtautuminen nauruun ja koomiseen genreen) juontavat juurensa antiikkiin.

Nissin, Laura
Nissin, Laura
FT, apurahatutkija
Nykyinen tutkimushankkeeni keskittyy antiikin aistiympäristöjen tutkimukseen. Aistimiseen vaikuttavat biologian ohella erilaiset kulttuuriset tekijät, ja näitä on aistihistoriassa alettu selvittää viime aikoina. Oma työni keskittyy ikävinä koettujen aistimusten tutkimiseen. Yhdistelen tutkimuksessani latinankielistä kirjallisuutta sekä arkeologista aineistoa. Olen myös opetanut latinaa teologeille ja Rooman topografiaa antiikintutkijoille. Etenkin antiikin asuminen ja kaupunkielämä ovat kiinnostukseni sekä asiantuntemukseni keskiössä.
Simelius, Samuli
Simelius, Samuli
FT

Olen tutkinut roomalaista asumista ja kaupunkeja sekä niiden jälkivaikutusta. Tämän lisäksi erikoisalaani ovat antiikin puutarhat. Olen myös erikoistunut laskennallisten menetelmien soveltamiseen ja kehittämiseen.

Tammisto, Antero
Tammisto, Antero
Dosentti

Olen tutkinut Pompejin seinämaalausten ja mosaiikkien lintuaiheita vuodesta 1978 ja osallistunut Helsingin yliopiston Pompeji-projektin (Expeditio Pompeiana Universitatis Helsingiensis) toimintaan sen perustamisesta vuodesta 2002 lähtien ja vuodesta 2008 lähtien sen johtajana jatkaen molempien hankkeiden parissa.

Vanhala, Joonas
Vanhala, Joonas
FM, TM, väitöskirjatutkija
Olen väitöskirjatutkija ja latinan opettaja. Teen Turun yliopistossa väitöskirjatutkimusta roomalaisista herjauksista ja stereotypioista. Tutkin erityisesti Martialiksen runoja ja Pompejin seinäkirjoituksia. Olen opettanut latinaa vuodesta 2007 alkaen muun muassa Turun ruotsinkielisellä työväenopistolla, Åbo Akademissa ja Katedralskolan i Åbo -lukiossa.