Asiantuntijapankki

Asiantuntijapankkiin tullaan kokoamaan suomalaisten tai Suomessa toimivien antiikin asiantuntijoiden kuten tutkijoiden, kääntäjien, ja opettajien esittelyjä ja yhteystietoja. Asiantuntijapankin tarkoituksena on tuoda yhteen eri alojen antiikin asiantuntijat, antiikista kiinnostuneet opiskelijat ja aloittelevat väitöskirjatutkijat ja median edustajat. Antiikin asiantuntijoita, jotka haluavat tietonsa asiantuntijapankkiin, pyydetään itse ilmoittamaan omat tietonsa tällä lomakkeella. Levitämme kutsua myös sähköpostilistoilla ja sosiaalisessa mediassa.

Löytyneitä asiantuntijoita: 2
Arjava, Antti
Arjava, Antti
FT, dosentti, professori h.c.

Erityisalaani ovat roomalaisen naisen asema, roomalainen oikeus (erityisesti perheoikeus), kreikankieliset papyrukset (erityisesti Jordanian Petrasta löytyneet 500-luvun papyrukset) sekä Rooman valtakunnan hajoaminen myöhäisantiikin aikana ja siirtyminen varhaiskeskiaikaan.

Tuori, Kaius
Tuori, Kaius
Professori

Tutkin antiikin oikeus- ja aatehistoriaa, erityisesti roomalaisen oikeuden vaikutusta antiikin maailmassa sekä sen myöhäisvaikutusta. Tämänhetkiset projektini käsittelevät esimerkiksi roomalaisen tasavaltalaisen perinteen tilallisuutta ja sitä, kuinka sen ihanteet näkyivät rakennetussa ympäristössä, sekä roomalaisen oikeuden tutkijoiden vaikutusta 1900-luvun aatehistoriassa.