Asiantuntijapankki

Asiantuntijapankkiin tullaan kokoamaan suomalaisten tai Suomessa toimivien antiikin asiantuntijoiden kuten tutkijoiden, kääntäjien, ja opettajien esittelyjä ja yhteystietoja. Asiantuntijapankin tarkoituksena on tuoda yhteen eri alojen antiikin asiantuntijat, antiikista kiinnostuneet opiskelijat ja aloittelevat väitöskirjatutkijat ja median edustajat. Antiikin asiantuntijoita, jotka haluavat tietonsa asiantuntijapankkiin, pyydetään itse ilmoittamaan omat tietonsa tällä lomakkeella. Levitämme kutsua myös sähköpostilistoilla ja sosiaalisessa mediassa.

Löytyneitä asiantuntijoita: 6
Kallela, Maija-Leena
Kallela, Maija-Leena
FM, lehtori, kääntäjä
Olen nykyisin lähinnä latinankielisen proosan ja runouden kääntäjä. Olen tehnyt pitkän työuran latinan ja englannin kielen lehtorina lukiossa, latinan tuntiopettajana Tampereen yliopistossa sekä latinan ja englannin oppikirjojen laatijana. Eläkeaikanani olen suomentanut (tavallisimmmin työparin kanssa) latinankielistä historiallista proosaa (Livius), näytelmärunoutta (Seneca), epiikkaa (Petrarca) sekä toimittanut ja hienovaraisesti uudistanut Päivö ja Teivas Oksalan suomentaman Vergiliuksen Georgican. Olen myös kääntänyt jonkin verran suomalaista runoutta latinaksi.
Laurikka, Tuija
Laurikka, Tuija
FM

Olen toiminut latinan opettajana lukiossa yli 30 vuotta. Opiskelijoiden kanssa olen tehnyt retkiä Roomaan ja Pompejiin toistakymmentä kertaa. Latinan lisäksi opetan ranskaa, italiaa ja englantia.

Noponen, Niko
Noponen, Niko
VTT, TM

Päätutkimusalojani ovat aristoteelinen hyve-etiikka, moraalipsykologia ja metaetiikka sekä tasavaltalainen politiikan teoria. Viimeksi mainittuun liittyen olen tutkinut kansalaisen käsitettä sekä antiikin kreikkalais-roomalaisen vapausmyssyn symboliikkaa. Olen suomentanut Alasdair MacIntyren aristoteelisen hyve-etiikan modernin klassikkoteoksen After Virtue (1981, Hyveiden jäljillä, Gaudeamus 2004). Päätyönäni opetan filosofiaa Kuopion taidelukio Lumitissa.

Rissanen, Veli-Matti
Rissanen, Veli-Matti
FM

Olen tutkija Turun yliopiston klassillisten kielten oppiaineissa sekä latinankielisen kirjallisuuden suomentaja. Ciceron teosten lisäksi olen suomentanut mm. Turun Akatemian tekstejä. Vastaan lääketieteellisen latinan opetuksesta Turun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa ja toimin latinan opettajana myös Turun työväenopistossa. Erityisiä kiinnostuksenkohteitani ovat antiikin kirjeenkirjoitus, Ciceron kirjeet ja filosofiset teokset sekä Ciceron jälkivaikutus.

Vanhala, Joonas
Vanhala, Joonas
FM, TM, väitöskirjatutkija
Olen väitöskirjatutkija ja latinan opettaja. Teen Turun yliopistossa väitöskirjatutkimusta roomalaisista herjauksista ja stereotypioista. Tutkin erityisesti Martialiksen runoja ja Pompejin seinäkirjoituksia. Olen opettanut latinaa vuodesta 2007 alkaen muun muassa Turun ruotsinkielisellä työväenopistolla, Åbo Akademissa ja Katedralskolan i Åbo -lukiossa.