latina

Tuomo-Paavo Salokas

« Takaisin luetteloon Tuomo-Paavo Salokas Organisaatio: Jyväskylän yliopisto Nimeke ja/tai oppiarvo: YTM, FM, väitöskirjatutkija Sähköposti Asiantuntemus:Antiikin jälkivaikutusFilosofiaLatinalainen filologiaTutkijaOpinnäytetöiden ohjausOn valmis toimimaan ohjaajana väitöskirjoissa tai alemmissa opinnäytetöissäAvainsanat:antiikin ja keskiajan poliittinen ajatteluantiikin jälkivaikutusCicerolatinan kieli ja Rooman kirjallisuusQuintilianusRhetores Latini minoresroomalainen retoriikka ja filosofia Päivitetty 12:56 pm, 21 maaliskuun, 2024 Esittely Olen valmistunut filosofiasta vuonna 2013 ja latinan kielestä […]

Tuomo-Paavo Salokas Read More »

Maija-Leena Kallela

Olen nykyisin lähinnä latinankielisen proosan ja runouden kääntäjä. Olen tehnyt pitkän työuran latinan ja englannin kielen lehtorina lukiossa, latinan tuntiopettajana Tampereen yliopistossa sekä latinan ja englannin oppikirjojen laatijana. Eläkeaikanani olen suomentanut (tavallisimmmin työparin kanssa) latinankielistä historiallista proosaa (Livius), näytelmärunoutta (Seneca), epiikkaa (Petrarca) sekä toimittanut ja hienovaraisesti uudistanut Päivö ja Teivas Oksalan suomentaman Vergiliuksen Georgican. Olen myös kääntänyt jonkin verran suomalaista runoutta latinaksi.

Maija-Leena Kallela Read More »

Antti T. Oikarinen

Latinisti ja suomentaja. Olen suomentanut yksin ja kollegan kanssa antiikin filosofiaa, historiaa ja näytelmiä Cicerolta, Senecalta ja Valerius Maximukselta, uudelta ajalta löytyy Grotius-suomennos.

Antti T. Oikarinen Read More »