Asiantuntijapankki

Asiantuntijapankkiin tullaan kokoamaan suomalaisten tai Suomessa toimivien antiikin asiantuntijoiden kuten tutkijoiden, kääntäjien, ja opettajien esittelyjä ja yhteystietoja. Asiantuntijapankin tarkoituksena on tuoda yhteen eri alojen antiikin asiantuntijat, antiikista kiinnostuneet opiskelijat ja aloittelevat väitöskirjatutkijat ja median edustajat. Antiikin asiantuntijoita, jotka haluavat tietonsa asiantuntijapankkiin, pyydetään itse ilmoittamaan omat tietonsa tällä lomakkeella. Levitämme kutsua myös sähköpostilistoilla ja sosiaalisessa mediassa.

Löytyneitä asiantuntijoita: 19
Page: 1 2
Kallela, Maija-Leena
Kallela, Maija-Leena
FM, lehtori, kääntäjä
Olen nykyisin lähinnä latinankielisen proosan ja runouden kääntäjä. Olen tehnyt pitkän työuran latinan ja englannin kielen lehtorina lukiossa, latinan tuntiopettajana Tampereen yliopistossa sekä latinan ja englannin oppikirjojen laatijana. Eläkeaikanani olen suomentanut (tavallisimmmin työparin kanssa) latinankielistä historiallista proosaa (Livius), näytelmärunoutta (Seneca), epiikkaa (Petrarca) sekä toimittanut ja hienovaraisesti uudistanut Päivö ja Teivas Oksalan suomentaman Vergiliuksen Georgican. Olen myös kääntänyt jonkin verran suomalaista runoutta latinaksi.
Kallunki, Roosa
Kallunki, Roosa
FM, väitöskirjatutkija

Väitöskirjatutkimuksen aiheena on lasten osallistuminen roomalaiseen uskonnonharjoittamiseen. Tutkimus keskittyy erityisesti lapsuuden erityiseen rituaaliseen olemukseen.

Kaltio, Outi
Kaltio, Outi
FT, latinan yliopisto-opettaja

Latinan kielen yliopisto-opettaja ja tutkija. Erikoisalaani on tekstihistoria, tekstieditointi ja keskiajan lääketiede.

Laurikka, Tuija
Laurikka, Tuija
FM

Olen toiminut latinan opettajana lukiossa yli 30 vuotta. Opiskelijoiden kanssa olen tehnyt retkiä Roomaan ja Pompejiin toistakymmentä kertaa. Latinan lisäksi opetan ranskaa, italiaa ja englantia.

Leiwo, Martti
Leiwo, Martti
Klassillisen filologian yliopistonlehtori (eläkkeellä), dosentti

Antiikin monikulttuurisuus, kielten kontaktit ja variaatio ovat lähin tutkimuskohteeni. Lisäksi olen opettanut latinaa ja kreikkaa sekä antiikin kulttuurihistoriaa Helsingin yliopistossa yli 30 vuotta ja toiminut Suomen Ateenan-instituutin johtajana vuosina 2008-2013.

Mustonen, Pia
Mustonen, Pia
FM, väitöskirjatutkija

Olen koulutukseltani filosofian maisteri (taidehistoria ja historia); lisäksi olen suorittanut HuK-tutkinnon pääaineena latinan kieli ja Rooman kirjallisuus. Olen parhaillaan viimeistelemässä väitöskirjatutkimusta Tampereen yliopistossa otsikolla 'Religious roles of imperial women during the Julio-Claudian and Flavian dynasties'.

Nissin, Laura
Nissin, Laura
FT, apurahatutkija
Nykyinen tutkimushankkeeni keskittyy antiikin aistiympäristöjen tutkimukseen. Aistimiseen vaikuttavat biologian ohella erilaiset kulttuuriset tekijät, ja näitä on aistihistoriassa alettu selvittää viime aikoina. Oma työni keskittyy ikävinä koettujen aistimusten tutkimiseen. Yhdistelen tutkimuksessani latinankielistä kirjallisuutta sekä arkeologista aineistoa. Olen myös opetanut latinaa teologeille ja Rooman topografiaa antiikintutkijoille. Etenkin antiikin asuminen ja kaupunkielämä ovat kiinnostukseni sekä asiantuntemukseni keskiössä.
Oikarinen, Antti T.
Oikarinen, Antti T.
FM, vapaa kääntäjä
Latinisti ja suomentaja. Olen suomentanut yksin ja kollegan kanssa antiikin filosofiaa, historiaa ja näytelmiä Cicerolta, Senecalta ja Valerius Maximukselta, uudelta ajalta löytyy Grotius-suomennos.
Page: 1 2