Asiantuntijapankki

Asiantuntijapankkiin kootaan suomalaisten tai Suomessa toimivien antiikin asiantuntijoiden kuten tutkijoiden, kääntäjien, ja opettajien esittelyjä ja yhteystietoja. Asiantuntijapankin tarkoituksena on tuoda yhteen eri alojen antiikin asiantuntijat, antiikista kiinnostuneet opiskelijat ja aloittelevat väitöskirjatutkijat ja median edustajat. Antiikin asiantuntijoita, jotka haluavat tietonsa asiantuntijapankkiin, pyydetään itse ilmoittamaan omat tietonsa tällä lomakkeella. Levitämme kutsua säännöllisesti myös sähköpostilistoilla ja sosiaalisessa mediassa.

Löytyneitä asiantuntijoita: 6
Gerchman, Jakov
Gerchman, Jakov
FM, väitöskirjatutkija

Väitöskirjaprojektissani tutkin kreikankielisten identiteettejä keskibysanttilaisessa (noin 750-1200) Etelä-Italiassa. Pääasiallisena lähderyhmänäni käytän hagiografioita, sillä niiden avulla on mahdollista päästä lähimmäksi tavallisen kansan näkemyksiä.

Hella, Anni
Hella, Anni
FT, tutkijatohtori

Olen laajasti kiinnostunut vanhoista ajoista sekä klassisista kielistä. Kulttuurihistorian alan väitöskirjassani tutkin myöhäiskeskiaikaista kirkolliskonsiilia Ferrarassa ja Firenzessä, jonne idän ja lännen kirkkojen edustajat kokoontuivat neuvottelemaan kirkkojen yhdistämisestä. Tarkastelin tutkimuksessani teologis-opillisia keskusteluja ja erityisesti sitä, millainen rooli käsikirjoituksilla niissä oli.

Hohti, Paavo
Hohti, Paavo
FT, professori h.c., emeritus

Omimpia tutkimusalojani ovat historiankirjoitus ja retoriikka. Suomentajana olen kääntänyt filosofisia, tieteellisiä ja historiallisia tekstejä.

Jokela, Maria
Seppälä, Serafim
Seppälä, Serafim
FT, systemaattisen teologian ja patristiikan professori

Tutkimusalueet ja kiinnostuksen kohteet: varhainen syyriankielinen teologia; elämänfilosofiset kysymykset varhaiskristillisessä kirjallisuudessa; kreikan- ja syyriankielinen askeettinen kirjallisuus ja mystiikan teologia (300-600); bysanttilainen estetiikka; bysanttilainen mariologia; angelologia; Jerusalemin idea juutalaisuudessa, kristinuskossa ja islamissa; islamin ja kristinuskon kohtaaminen Lähi-idässä (600-800); juutalainen post-holocaust -teologia; keskiajan juutalainen angelologia; Armenian kansanmurhan kulttuurillinen perintö.

Wilskman, Juho
Wilskman, Juho
FT

Väitellyt joulukuussa 2021 väitöskirjalla Comparing Military Cultures: Warfare in the Aegean region from the Fourth Crusade to the Early Fifteenth. Erikoistunut erityisesti Bysanttiin sekä sotahistoriaan ja tätä kautta omaa asiantuntemusta myös antiikkiin.