Asiantuntijapankki
Asiantuntijapankkiin kootaan suomalaisten tai Suomessa toimivien antiikin asiantuntijoiden kuten tutkijoiden, kääntäjien, ja opettajien esittelyjä ja yhteystietoja. Asiantuntijapankin tarkoituksena on tuoda yhteen eri alojen antiikin asiantuntijat, antiikista kiinnostuneet opiskelijat ja aloittelevat väitöskirjatutkijat ja median edustajat. Antiikin asiantuntijoita, jotka haluavat tietonsa asiantuntijapankkiin, pyydetään itse ilmoittamaan omat tietonsa tällä lomakkeella. Levitämme kutsua säännöllisesti myös sähköpostilistoilla ja sosiaalisessa mediassa.
Lehtipuu, Outi
Erityisalaani on kristinuskon ensimmäiset vuosisadat. Olen tutkinut Uuden testamentin tekstejä sekä Raamatun ulkopuolisia tekstejä (mm. apokryfiset evankeliumit ja apostolien teot, ns. apostolisten isien kirjoitukset) mm. uskonnonhistoriallisesta, sosiaalihistoriallisesta ja sukupuolentutkimuksen näkökulmasta.
Leiwo, Martti
Antiikin monikulttuurisuus, kielten kontaktit ja variaatio ovat lähin tutkimuskohteeni. Lisäksi olen opettanut latinaa ja kreikkaa sekä antiikin kulttuurihistoriaa Helsingin yliopistossa yli 30 vuotta ja toiminut Suomen Ateenan-instituutin johtajana vuosina 2008-2013.
Mustonen, Pia
Olen koulutukseltani filosofian maisteri (taidehistoria ja historia); lisäksi olen suorittanut HuK-tutkinnon pääaineena latinan kieli ja Rooman kirjallisuus. Olen parhaillaan viimeistelemässä väitöskirjatutkimusta Tampereen yliopistossa otsikolla 'Religious roles of imperial women during the Julio-Claudian and Flavian dynasties'.
Paukkonen, Nikolai
Olen monialainen arkeologian väitöskirjatutkija ja kenttäarkeologi. Teen väitöskirjaa moderneista arkeologian mittausmenetelmistä, kuten fotogrammetriasta ja laserkeilauksesta. Lisäksi olen työskennellyt useissa eri arkeologisissa kenttätyöprojekteissa Kreikassa vuodesta 2017.
Puputti, Taneli
Seppälä, Serafim
Tutkimusalueet ja kiinnostuksen kohteet: varhainen syyriankielinen teologia; elämänfilosofiset kysymykset varhaiskristillisessä kirjallisuudessa; kreikan- ja syyriankielinen askeettinen kirjallisuus ja mystiikan teologia (300-600); bysanttilainen estetiikka; bysanttilainen mariologia; angelologia; Jerusalemin idea juutalaisuudessa, kristinuskossa ja islamissa; islamin ja kristinuskon kohtaaminen Lähi-idässä (600-800); juutalainen post-holocaust -teologia; keskiajan juutalainen angelologia; Armenian kansanmurhan kulttuurillinen perintö.
Sironen, Timo
Monitieteinen ja kontekstualisoiva lähestymistapa (kirjalliset, epigrafiset ja arkeologiset lähteet) antiikin Italian kielten ja kulttuurien tutkimuksessa
Töyräänvuori, Joanna
Tutkin muinaisen Lähi-idän kulttuureja ja kieliä toisella vuosituhannella eaa. eli myöhäisellä pronssikaudella. Mielenkiintoni kohdistuu erityisesti aikakauden kansainväliseen järjestelmään itäisellä Välimerellä ja erityisasiantuntemukseni koskee aikakaudella kukoistanutta Ugaritin kaupunkia, sen kieltä, kirjallisuutta ja kulttuuria. Olen keskittynyt ns. longue durée -tutkimukseen eli tarkastelen mielelläni historian pidempiä kaaria ja kulttuurisia muutoksia piemmällä aikavälillä.